OVER ONS


Mark

Welkom bij Sanctum.


Een vredig toevluchtsoord op het Vrijthof. Sanctum Spa beschikt over een zwembad, Finse sauna, hammam en een ruimte voor meditatie, biecht of gebed. Dit ondergrondse heiligdom is de ideale plek om uw eigen pad naar spiritueel welzijn te smeden.

Om u te voorzien van een ontspannen en exclusieve ervaring, is onze spa beperkt tot 6 gasten per keer.


ONS VERHAAL


Geïnspireerd door spiritualiteit in Maastricht.


SANCTUM
Latijns zelfstandig naamwoord
[sæŋk.təm]; een private heilige plaats of kamer waar men niet gestoord of onderbroken mag worden tijdens spirituele beoefening.

Sanctum Spa is gebouwd op de rijke geschiedenis en religieuze samenstelling van de stad, maar belooft een ervaring vrij van externe theologische invloeden. We moedigen onze gasten aan om wellness te beoefenen in de vorm van hun voorkeur, met respect voor anderen.

Onze faciliteiten volgen de grondgedachte van de thermische cyclus: een toename van warmte, gevolgd door verfrissende koelte en een herstel in totale ontspanning. We werken samen met gerenommeerde internationale partners om lichaams- en gezichtsbehandelingen te bieden die specifiek zijn afgestemd op uw behoeften. Voor een complete ervaring raden we aan om onze aromatherapie-massagebehandelingen en huidverjongende gezichtsbehandelingen te boeken in combinatie met een wellness bezoek.


ARCHITECTUUR


Steen, bogen, hoogte en natuurlijk licht.Sanctum Spa is een omgeving waarin het mogelijk is om een persoonlijke vorm van spiritueel welzijn te beoefenen.

Onze spa, gelegen tussen de heilige plaatsen van de stad, observeert de lappendeken van hybride architectuur gebouwd over meerdere tijdperken en stijlen, waaronder Romaans, Barok en Gotisch. Sanctum omvat de eeuwenlange architectonische wijsheid van gebedshuizen en haalt fysieke inspiratie uit de monumenten die er trots naast ons staan.

Hoge plafonds met grote bogen, subtiele glaspanelen die natuurlijk licht binnenlaten en een ontspanningsruimte met een fontein en een biechtstoel vormen onze ondergrondse wellnessruimte. Deze elementen transformeren Sanctum Spa tot een rituele plek voor reflectie en introspectie.

Bij Sanctum Spa erkennen we gevestigde praktijken uit verre oorden, terwijl we trouw blijven aan wat wellness in Maastricht al generaties lang heeft betekend.

Het Team
Viktoria
Tijdens haar studie Yoga & Ayurveda maakte Vika kennis met een Ayurvedische massage genaamd Abhyanga Marma in de bergen van Noord-India. Sindsdien is ze gefascineerd door de kracht van aanraking. Haar verdere opleiding heeft ze in Nederland genoten en ze blijft leren en groeien met elke cliënt die ze behandelt. Ze is ook onze yogadocent en je kunt haar elke donderdagavond ontmoeten op de mat in Sanctum.


Elly
Masseren is Elly echt met de paplepel ingegoten, vanaf haar 14de is ze door haar moeder – als directrice van een opleidingscentrum - meegenomen en onderwezen in de wereld van massages en welzijn. Dit heef een grote rol gespeeld binnen het aanwakkeren van Elly’s enorme passie voor het helpen van mensen met haar behandelingen. Later is ze afgestudeerd als wellness masseur en massagetherapeut, maar ondanks haar brede kennis masseert ze vooral met hart en ziel.Diana
Door de eerste massage die ze kreeg, begreep ze hoe therapeutisch het kan zijn. Ze wist al op jonge leeftijd dat ze meer wilde leren over het verlenen van deze service aan anderen. Haar nieuwsgierigheid naar de onderlinge verbondenheid tussen lichaam, hersenen en zenuwstelsel bracht haar ertoe fysiotherapie te gaan studeren. Nu gebruikt ze haar kennis om de levenskwaliteit van al onze cliënten te verbeteren.Nadine
Nadine is neurowetenschapper, breathwork en transformation coach. Vanuit een holistische visie integreert ze wetenschap en ancient wisdom in haar ademcoaching bij Sanctum. Door het bewust veranderen van je ademhaling, kun je een diepe ontspanning vinden, emoties loslaten en dichter bij jezelf komen. From surviving, to thriving in this life.


Mark